keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kroatialaista Tuulalla


Alkoovi oli kutsuttu Raisioon Tuulan ja Ossin luo nauttimaan heidän kesäisen Kroatia-retkensä muistoista. He olivat tuoneet 6 pulloa viiniä Nova Vas alueen tuottajalta Vine Cattunarilta. Ruoaksi oli Tuula loihtinut alkupalaksi porocarpacciota ja ajvaria, pääruokana istrialaista gulassia ja jälkiruoaksi indonesialaista kookostorttua.

Viinit olivat seuraavat:

Teran Rosé, Malvazia, Chardonnay, Teran, Cabernet Sauvignon ja jälkiruokaviininä Muscat Ruzca. Viinit olivat hiukan tavallisista poikkeavia mutta paranivat selvästi ruoan kera nautittuna. Mielenkiintoinen oli Teran rypäleistä valmistetut rosé ja tuhti punaviini. Teranin synonyymi on Italian puolella Refosco ja siitä valmistetut viinit ovat yleensä syvän punaisia ja tanniinisia. Seurueemme piti eniten Teran Rosésta, joka sopi yllättäen hyvin myös istrialaisen lihapadan kanssa. Jälkiruoan kruunasi puolimakea Muscat.

Alkupala poroa ja ajvaria

Istrialainen lihapata
Pataa ja riisiä
Indonesialaista kookostorttua


















Ei kommentteja: