perjantai 8. maaliskuuta 2013

Portugalin viinejäVini Portugal piti perinteisen viinitapahtuman 7.3.2013 tällä kertaa Wanhan Sataman tiloissa. Tilaisuuden alussa australialainen, mutta jo kymmeniä vuosia Portugalissa asunut viinintuntija  Peter Bright piti mielenkiintoisen esitelmän Portugalin nykytilanteesta. Hän toi esiin Portugalin alkuperäiset rypäleet ja niistä tehdyt viinit maakunnittain. Saimme maistella 4 valkoista ja 4 punaviiniä. Viinit ovat tässä ja sulkeissa henkilökohtainen arvosanani asteikolla 1-5.

Valkoiset:

Aveleda Alvarinho 2011, DOC Vinho Verde, (4)
Prova Régia Branco 2012, DOC Bucelas, (4)
Esporao Verdelho 2012, Vinho Regional Alentejano, (3)
Casa de Mouraz Encruzado 2010, DOC Dao, (4)

Punaiset:

Terra d´Alter Aragonez Zero SO2 2012, Vinho Regional Alentejano (3)
Terra d´Alter Alfrocheiro 2011, Vinho Regional Alentejano (4)
Quinta do Crasto Touriga Nacional 2010, DOC Douro, (5)
Gran d´Arte Alicante Bouschet 2009, Vinho Regional Estremadura, (4)

Tutustuin näyttelyssä etupäässä portviineihin mutta ilahduin kun jopa Algarven maakunnasta löytyi hyvää viiniä. Tapasin Joaquim Lopesin, Quinta do Outeirosta Silvesistä, joka tarjoili Paxa Tinto Special XII 2008. Kyseinen viini on tehty Aragonez, Alicante Bouschet ja Syrah lajikkeista. Hinta on tilalla n. 17 euroa. He hakevat Suomesta maahantuojaa, joten toivottavasti joku alkaa heidän viinejään välittämään.

Kiitoksia Anna Olssonilta, joka on aina hoitanut järjestelyt loistavasti. Häneltä voit tilata ilmaiseksi tietoa Portugalin viineistä. Kirjoita Annalle Ruotsiin osoitteella winesofportugal@bistro.se. Kotisivut näet osoitteesta: www.winesofportugal.com.

Ei kommentteja: