perjantai 23. lokakuuta 2009

Messuilua






Tuli käytyä Hesan Viini, ruoka & hyvä elämä messuilla. Samaan aikaan oli Messukeskuksen toisissa saleissa kirja- ja musiikkimessut. Kirjamessut näyttivät olevan suosikkiasemassa. Käväisin pikaisesti toteamassa runsaat tarjoukset ja haastateltavien kirjailijoiden kohdalla kuuntelin kun Paavo Lipposta tivattiin ankeasta lapsuudesta ja muista menneistä vasta julkistetun kirjansa tiimoilta.







Viinipuolella oli suhteellisen rauhaisaa. Kävin maistelemassa Juha Berglundin tuotteita ja onnittelemassa Suomen ensimmäistä viinivaikuttajaa, jollaiseksi Viini-lehti oli arvostanut Jari Lahdenojan työn. Maistelin myös Beringerin osastolla erilaisten ruokaan liittyvien makujen vaikutuksia eri tyypin viineihin. Kyseessä on vanha Tim Hannin tutkima menetelmä, joka yhä on ajankohtainen.



Messuilta kiiruhdin Itävallan kaupallisen edustuston
perinteiseen kerran vuodessa tapahtuvaan maistiaistilaisuuteen.
Tänä vuonna tilaisuus pidettiin Rake-salissa ja tilaisuus oli pienimuotoinen katastrofi sillä pieneen saliin oli sullottu liian monia tuottajia ja liian paljon maistelijoita. Willi Opitz oli kuitenkin taas kerran elementissään ja juttua riitti kaikille.



Ei kommentteja: