perjantai 31. lokakuuta 2008

Slow Food Torino


Kuvassa vasemmalta Harri Ala-Kapee, keskellä Maria Axo Paraisilta (ei siinä kunnossa miltä näyttää) ja Heikki Ahopelto avajaisjuhlien jälkeen.

Torinossa pidettiin 23.10. - 27.10.2008 Slow Food ruokamessujen yhteydessä myös Terra Madre tapahtuma jo kolmannen kerran. Ensimmäinen Terra Madre pidettiin v. 2004 ja siihen osallistui yli 130 maata. Tarkoitus oli tuoda yhteen eri ihmisiä eri ravintoketjuista ympäri maailmaa. Toisen Terra Madren (v. 2006) teemana oli kokit ja ravinnon tuottajat. Kokkeja osallistui yli 1000 ja tutkijoita yli 250 eri yliopistoista. Tämän vuotisen tapahtuman teemana oli nuoret ja musiikki. Peräti yli 6000 osallistujaa 153 eri maasta, otti osaa. Kokkeja oli n. 1000, nuoria saman verran ja muusikoita n. 250.

Suomalaisia osallistui yhteensä n. 15 henkeä. Mukana oli myös Kyyttö-lehmille sydämensä antaneet Heikki Ahopelto ja Harri Ala-Kapee Tampereelta. Heikki vastaa Hotelli Ilveksen Masuuni ravintolasta (www.ravintolamasuuni.com) ja Harri toimii Ahlman-säätiön ammattikoulussa Tampereella (www.wahlman.fi.) Pojilla oli mukanaan kyytön lihaa ja kyytön maidosta valmistettua gouda-tyyppistä juustoa. Italialaiset pitivät erittäin paljon näiden tuotteiden mausta

Ei kommentteja: