tiistai 15. heinäkuuta 2008

Savoy



Kävimme testaamassa Helsingin ravintola Savoyn Stockmannin kanta-asiakkaille tarjoaman lounaan. Oli hieno kesäpäivä ja kattoterassilta oli mahtavat näkymät yli Helsingin. Alkupalana osa meistä söi suoraan Stavangerista toimitettua silliä ja toiset katkarapucocktailin. Pääruokavaihtoehdot olivat paistetut ahvenfileet tai sallalaista poroa foyot kastikkeella. Jälkiruokana joko mansikoita tai suklaamössöä.Ravintolan sommelier Antti Uusitalo tiesi tasan tarkkaan mikä viini sopi eri annosten kanssa. Joimme aluksi Bollingerin Special Cuvéetä ja siinä rinnalla testasimme demeter (luomu) samppanjaa nimeltään Fleurie. Ahventen kanssa sopi hienosti Bründlmayerin Grauburgunder (Pinot Gris) ja poro hukuttautui mielellään Pomerolin Merlo:hon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Savoysta? Onpa vaatimattoman näköisiä annoksia. Arvaan kuitenkin maun olleen huikea.

Iskurit kirjoitti...

Keep it simple sano keittiömestari Haranenkin ja se on maku asia pitääkö näitä annoksia vaatimattoman näköisinä. Henkilökohtaisesti mua miellyttää annos ilman turhia kruusailuja. Ja kuten sanoit maku oli todella hyvä.