maanantai 21. heinäkuuta 2008

Miso-keitto
Tänään soppailimme japanilaista Miso-keittoa. Olen muutaman kerran maistanut kyseistä keittoa eri japanilaisissa ravintoloissa mutten ole siihen koskaan tykästynyt. Keitto on kuitenkin ihmeen suosittu ympäri maailmaa ja nykyisin sitä saa myös ns. pussikeittona mikä tarkoittaa, että lisäämällä pussin aineosien päälle pelkästään kiehuvaa vettä saa muutaman minuutin haudutuksen jälkeen valmista misokeittoa.
Me kuitenkin teimme keiton kasviskuutioista tehtyyn liemeen. Lisäsimme siihen misopastaa, hiukan makeaa riisiviinaa (mirin), pilkottua siitakesientä ja purjoa. Lisäsimme keittoon myös pikanuudeleita, jotka kypsyvät kolmessa minuutissa. Lopuksi lisättiin keittoon vielä 250 g tofua ja ei muuta kuin syömään.
Juomaksi oli valittu varmuuden vuoksi kolmea erilaista viiniä:
Kuohuvaa Raymond Morinin tuottamaa roséeta Domaine du Landreausta, Loiren alueelta, Lurtonin veljesten valmistamaa roséeta Syrah-rypäleistä, Languedocin alueelta ja tietenkin sakea (Junmai Ginjo) pienessä 180 ml pullossa.
Täytyy sanoa, etten oikein ole mieltynyt sakenkaan makuun. Mielestäni siinä on laimennetun pontikan tuntua, joten parhaiten tämän japanilaisen keiton kanssa toimi Lurtonin veljesten Syrah rosée.
En vieläkään tykästynyt Miso-keittoon, jossa mielestäni on outo suolainen ja hiukan keinotekoinen maku. Ehkä pitäydyn sushien syöntiin, jotka mielestäni ovat hyvinkin herkullisia.

Ei kommentteja: