torstai 24. tammikuuta 2013

Amerikan suurlähetystö

  
Sain Suomen Viinimestariyhdistyksen kautta kutsun osallistua viini- ja ruokatastingiin Amerikan Suurähetystön rakenteilla olevassa laajennusosassa 24.1.2013. Suurlähettiläs Bruce Oreck oli halunut järjestää kädenojennuksen kalifornialaisen viinintekijän ja suomalaisten kokkien välillä. Kutsuvieraita ei ollut kuin n. 20 eri aloilta. Kuvassa vasemmalta Grgich viinitalon PR-nainen ja varapresidentti Maryanne Wedner,
viinipiru Arto Koskela, suurlähettiläs Bruce Oreck, Wille Eerola ja USA:n lähetystön kaupallisen puolen johtaja Nicholas Randal Kuchov.

Tarjolla oli makupaloja sekä Suomesta että Yhdysvalloista. Suomen puolelta toimi kokkina Olo-ravintolan Pekka Terävä ja Yhdysvalloista oli tuotettu kokki Chris Watson. Viineinä oli pelkästään Napa Valleyssä sijaitsevan Grgich Hills Estate viinitalon viinejä. Maistelimme heidän Chardonnayta,  Fumé Blancia, Zinfandelia, Nerlota ja Cabernet Sauvignonia. Mielestäni kaikki viinit olivat hyviä ja helppoja. Viinitalon on perustanut 1977 Kroatiassa syntynyt Miljenko "Mike" Grgich. Kaikki tarhat ovat nykyisin biodynaamisesti viljeltyjä.

Tutustuin suurlähettiläs Bruce Oreckiin ja hänen viehättävään Cody vaimoonsa kun he käväisivät ensi visiitillä Turussa 3 vuotta sitten. Dynaamisena bodaajanakin tunnettu Oreck aloitti suurhankkeena lähetystön laajentamisen vanhan rakennuksen yhteyteen. Tämä laaja hanke on nyt valmistumassa ja tulee toimimaan erilaisten yritysten tapaamispaikkana Helsingin parhaimmalla paikalla. Toivokaamme hankkeelle hyviä tuulia ja sumun hälvenemistä.


Ei kommentteja: