torstai 10. toukokuuta 2012

Alkoovi Raisiossa

Menomatkalla Raisioon sattui mukava taksikuski, jonka kanssa juttu luisti. Tässä miehestä kuva pitelemässä Tuulalle tarkoitettuja kukkasia kun Virtanen poistui hakemaan unohdetut lasisalkut.

Alkoovi kokoontui nimittäin pitkästä aikaa Raisiossa Tuulan ja Ossin kotona. Tuula oli loihtinut "kevyen" illallisen Välimeren tyyliin ja sen kanssa nautimme melko eksoottisia viinejä. Illallinen käsitti aluksi pirteän sitrus-salaatin, pääruokana oli Välimeren kalakeitto ja lopuksi Kanarian saarten mansikoita balsamicokastikkeessa ja lisäksi saimme Tuulan kehittämää cream fraiche pohjaista kastiketta.
Alkudrinkkinä emäntämme oli kehittänyt myrkynvihreän juoman basilikasta, tillistä, sitruunasta ja Grenadinesta. Viinana oli käytetty wodkaa.

Viineiksi oli Tuula Alkon Rina Väntsin avulla valinnut seuraavat juomat:

1. Sade 2010, rypäle Öküzgözü, Kavaklidere Eastern Anatolia, Turkki
2. Sion Creek White 2010, rypäleet S.B., GW, R ja Muscat, Israel
3. Chateau Ksara Reserve du Couvent 2009, rypäleet Syrah, C.F. ja C.S., Libanon
4. Tbilvino Rkatsiteli 2009, rypäle Rkatsiteli, Georgia
5. Legendele Toamnei Feteasca Negra 2009, rypäle Feteasca Neagra (Kadarka ?)
6. Ferma Noua Murfatlar Late Harvest Chardonnay 2009, Romania

Kaikki viinit maistuivat yllättävän hyviltä mahdollisesti seurastakin johtuen. Alkuruoan kanssa sopi parhaiten israelilainen valkkari. n:o 2. kalakeiton kanssa toimi mukavasti myös valkkari n:o 4. Sensijaan Ch.Ksara jakoi mielipiteet jyrkästi puolesta ja vastaan. Myös romanialainen punkku n:o 5 oli yllättävän maukas. Mansikoiden kanssa olisi pitänyt olla joku makeampi jälkiruokaviini. Murfatlar maistui sellaisenaan mutta makeat mansikat muuttivat sitä liiaksi happameen suuntaan.

Ei kommentteja: