lauantai 29. lokakuuta 2011

Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä












Helsingin messukeskus oli 27-30.10.2011 täynnä viiniä, ruokaa, musiikkia, kirjoja ja taidetta jo perinteeksi muodostuneilla Hyvän Elämän messuilla. Itse kävin läpi ruoka ja viinipuolta mutta tarjonta oli vaatimatonta verrattuna kunnon viinimessuihin. Kuuntelin Mika Vanteen esityksen juustoista ja Rhonen viineistä sekä Jukka Sinivirran portviiniesityksen. Maisteltavina olleet rhonelaiset:

Cotes du Rhone Samorens 2009, (2)
Croix Valong La Legende 2009 (3)
Belleruche 2009 (3)
Domaine d´Andezon 2008 (2)
Les Cornuds 2009 (4)
Crozes-Hermitage Classique 2009 (2)

Portviinit:

Graham´s Natura Reserve Port (4)
Graham´s LBV (4)
Smith Woodhouse LBV (5)

Näyttelyn puolella oli mukava pitkästä aikaa tavata Violetta Teetor, joka aikanaan hurmasi meidät turkulaisetkin loistavilla itse maahantuomillaan viineillä. Nyt Violetta suositteli varsinkin ihan Kapkaupungin vieressä sijaitsevan viinitalo Durbanville tuotteita: Durbanville Hills Sauvignon Blancia (9,49), jota saa myös Alkosta sekä tilausvalikoimasta saatavaa Durbanville Hills Bastionia, joka on tehty 60 % C.S. ja 40 % Shiraz-rypäleistä. Kuvissa Violetta työnteossa ja "piknikillä".













Ruokapuolella oli herkku poikineen kuten tulista chiliä, muodikasta susiopetusta ja mukavasti suomea puhuvan ahvenanmaalaisen Michael Björklundin esitykset otsikolla "Min Nordisk Mat"


Ei kommentteja: