torstai 28. huhtikuuta 2011

Pruuvarien Emilia-Romagna


Rainer Koski oli kutsunut pruuvareita kokoon 28.4.2011 maistelemaan Emilia-Romagnan ruokia ja viinejä. Viinit oli kaikki hankittu Tukholman tilausvalikoimista ja olivat:
(henk.koht.pisteeni skaalalla 1-5)




1. Arte e Concerto Lambrusco Rosso Secco, Medici Ermete2009 (4)
2. Avi 2005 San Patrignanol DOC Sangiovese (2)
3. Il Dosso 2004 Fattoria Paradiso Barbarossa (3)
4. Donna Luigia 2009, Torre Fornetta DOC, Malvasia (3)
5. Rebola Secco 2008 Valle delle Lepri DOC, rypäle Pignoletto (3)
6. Albagna di Romagna, Passito 2007, Fattoria Monticino Rosso DOCG (5)

Söimme aluksi Parman kinkkua viikunoiden kera (viini 1). Sitten Tagliatelle al ragu Bolognese (viinit 2-3), unkarilaista parsaa kuorrutettuna parmesanilla ja parman kinkulla, (viini 4), kuorrutettua fenkolia (viini 5). Jälkiruoan korvasi viini 6.

Mielenkiintoisia tuttavuuksia olivat rypäleet Barbarossa ja Pignoletto.

Ei kommentteja: