torstai 4. helmikuuta 2010

Chinon


Alain tarjoili meille tällä kertaa 10 erilaista viiniä Chinonin viinialueelta Loiren laaksosta. Chinonin viinitarhat levittäytyvät kummallekin puolelle Loiren sivujokea Vienneä. Tarhoja on yhteensä n. 2000 ha. Tavallisimmat rypäleet ovat tumma Cabernet Franc ja valkoinen Chenin Blanc. Chinonin viineissä tuntuu monesti kukkaistuoksuja kuten orvokkia ja maussa tuntuu monesti marjoja kuten mansikkaa, kirsikkaa ja mustaherukkaa.
Tässä viinit ja niille antamamme (10 maistelijaa) pisteet. Omat henkilökohtaiset pisteeni olen myös antanut skaalalla 1-5.

Dom. du Roncée, Baudry-Dutour, 2008, pisteet 3/27
Les Boulais, Pierre Sourdais, 2006, 4/34
Do. Pascal Brunet, Tradition Etilly, 2008, 3/27
Cuvée Terroir, Wilfrid Rousse, 2007, 3/26
Dom. de la Commenderie, Tradition Philippe Pain, 2007, 4/33
Renaissance, Philippe Pain, 2004, 2/26
Clos de la Collarderie, Cuvée Unique, Sarl Fontaine, 2005, 4/40
Dom. des Falaises, Caves Angelliaume, 2008, 3/23
Dom. de l´Abbaye, Vieilles Vignes, Sarl Fontaine, 1999, 4/35
La Cuvée du Père Léonce, Cave Angelliaume, 2006, 4/34


Voittajaviini on tehty 100% Cabernet Francista. Rypäleet ovat kasvaneet yli 70 vuotta vanhoissa köynnöksissä. Melko pitkän maseraation jälkeen viini on säilytetty tammitynnyreissä 15 - 18 kuukautta. Viiniä voidaan varastoida vielä 15 vuotta ja ylikin.

Ei kommentteja: