perjantai 20. marraskuuta 2009

Beaujolais Nouveau













Perinteisesti pidettiin Turun Viinipruuvarien vuosikokous samana päivänä, jolloin Beaujolais Nouveau pääsee markkinoille. Perinteisesti on myös vuosikokouksessa tarjottu jotain hyvää viiniä ja sen kanssa makupaloja. Tällä kertaa oli tervetuliaisviininä Cuvée Perle d´Ayala samppanja (hinta 90,10 euroa). Viini oli mielestäni tosi hienostunut ja tyypillisen paahtoleivän tuoksuinen ja makuinen. Sitä on kypsytetty kuolleiden hiivasolujen päällä peräti 5 vuotta mistä kyseinen tunnusomainen tuoksu ja maku.

Normaalin vuosikokouksen jälkeen siirryimme maistelemaan Alkosta saatavia Beaujolais Nouveau ja Village viinejä. Tavallinen oli Mommesinin tuottamaa ja Village tuli Honoré Levinin viinitilalta. Olen aina luullut, että Village viineissä on korkeampi alkoholipitoisuus mutta näissä se oli päinvastoin Mommesin 12,5 % ja Village 12,0 %. Omasta mielestäni en ole moniin vuosiin saanut näin raikasta uutta viiniä Pidin enemmän tavallisesta Mommesinista, joka tänä vuonna maistui todella hyvältä. Vanha kunnon banaani eli isoamyyliasetaatti tuntui sekä tuoksussa että maussa. Puheenjohtajan toivomuksesta jätettiin perinteinen Taurasin maisteleminen kevätkokoukseen. Naposteltavat oli huolella hankittuja juustoja ja maukkaita makkaroita. Tuore leipä ja kirnuvoi ja lisukkeet maistuivat uuden viinin kanssa eikä yhtään häirinnyt mukana olevat viinin viholliset kuten hillosipulit ja cornichon-kurkut.

Ei kommentteja: