torstai 10. heinäkuuta 2008

Sipulisoppailua


Teimme tänään sipulikeittoa hiukan erilaisella konseptilla mutta silti kyseinen keitto tuo aina mieleen Pariisin entisten hallien tunnelman. Keskiyöllä koleassa ilmassa, keskellä logistista ihmettä, kuumaa sipulikeittoa ja halpaa punaviiniä. Se on jäänyt lähtemättömästi mieleen. Johtui kai osittain myös kainalossa majailevasta ruotsinsuomalaisesta blondista (silloin ei vielä sanalla blondi ollut ikävää sivumakua). Valmistimme sopan paahtamalla pilkotut sipulit ensin kuumassa uunissa ja hukuttamalla ne senjälkeen punaviiniin (Equinox, U.S.A.) ja lihaliemeen. Kypsymisen jälkeen tarjoiltiin keitto juustolla kuorutetun leivän kanssa.

Kokeilimme kolmea erilaista viiniä: punaista Ch.Carsinia 2000, La Baume 2004 Sauvignon Blanc, Pays d´Oc ja uutuutena urugualaista S.B. 2008 nimeltä Marichal. Sipulikeiton kera sopi erityisen hyvin juuri etelä-ranskalainen S.B.

Ei kommentteja: