torstai 20. tammikuuta 2011

Tuulan Alkoovi

Alkoovi porukkamme istuskeli Tuulan ja Ossin Aurajoen rantapirtissä lipittelemässä Thai viinejä 20.1.2011. Lisukkeeksi saimme kiinalaisen Ken Homin keittokirjasta mukaeltua Singaporelaista nuudelivokkia.

Olen kerran aikaisemmin maistanut thaimaalaista punkkua ja se oli melko karmea kokemus. Suurin ennakoluuloin aloin kokeilla Monsoon Valley viinimön valkoista, roséta ja punaista. Viinit olivat:

1) Colombard 2010, henk.koht. pisteeni skaalalla 1-5 oli 3
2) White Shiraz 2010, pisteeni 3.5
3) Shiraz 2009, pisteeni 3

Yllättäen annoin parhaat pisteet Shirazista tehdylle rosélle, joka myös jopa parani ruoan kanssa nautittuna. Kaikki viinit olivat ihan juotavia ja jopa maukkaita. Hinta kuitenkin oli kaikilla yli 10 euroa mikä Thaimaan tasossa on korkea. Nämä viinit tulevat Hua Hin Hills:in tarhoilta ja mainoslehtisessä mainitaan poikkeava sijainti. Tarhat sijaitsevat 10-20 leveysasteen välillä ja kaikki oppikirjat mainitsevat viininviljelyn yleensä sijoittuvan 30 ja 50 leveyspiirin välillä sekä pohjoisella, että eteläisellä pallonpuoliskollamme. Tarkempaa tietoa saat netistä osoitteesta: www.monsoonvalleywine.com

Ennakkoluulottomasti tuo näitä viinejä maahan kokkolalainen yritys mutta vain ravintoloihin: http://www.bornicon-salming.fi/

1 kommentti:

Heikki Honkanen kirjoitti...

Hei!
Colombard ja Shiraz näyttävät täkäläisen Alkossa yleisimmiltä lajikkeilta, mutta kun hinta alkaa 650 bht ylöspäin, kiinnostus yleensä lakkaa. Noiden alkojen myyjien ja pr-naisten viinitietämys on täysi nolla. On hyvä, jos erottavat puna - ja valkoviinin toisistaa.
En tiedä täkäläistä hinnoitteluperustetta, mutta esim. 1 ltr. alkuperäispullotus Ballantines viskiä maksaa 659 baht.

1 € = n. 40 baht.

Terv. Heikki Honkanen/Bkk