torstai 24. kesäkuuta 2010

Azorien viinejäPääsimme maistelemaan Tuula Kuokan ja Ossi Niittyvuoren lomamatkaltaan tuomia viinejä Azorien saariryhmästä. Maistelimme 1 valkoista ja 5 punaista viiniä, jotka poikkesivat merkittävästi toisistaan ja tunnetuimmista Portugalin viineistä. Tässä maistelemamme viinit:

Frei Gigante 2008 Picon saarelta, rypäleet Arinto, Verdelho ja Terrantes
Tinchao vinhomesa tinto Biscoitos saarelta
Quinta da Jardinete 2008 Sao Miguelilta, rypäleet Merlot ja Aragonez
Curral Atlantis 2007 Picolta, rypäleet Merlot ja C.S.
Baralto ei tietoa paikasta ja rypäleistä
Terras de Lava 2007, rypäleet Cabernet Franc ja Syrah.

Maistelijoiden mielestä parhaimpia viinejä olivat eka valkoviini ja punaviineistä nr 3 ja 6. Kaikkien mielestä hirveintä oli nr 2 eli tämä tavallinen pöytäviini, joka mielestäni muistutti hiukan punaista Vinho Verdeä. Viinit maistettiin ensin sellaisinaan ja seuraavaksi Tuulan mainion katkarapuruukun ja salaatin kera. Lopuksi vielä saimme 4 erilaista Azoreilla tehtyä mielenkiintoista juustoa, jotka jälleen muuttivat viinien makuja. Viinien, pöydän muiden antimien ja loistavan matkakertomuksen takia Azorit alkoivat kiinnostaa enemmänkin.

1 kommentti:

Dzinni kirjoitti...

Jaaha... Azorien turistitoimistolla kerrottiin tänään, että saarista ainoastaan Picolla viljellään viiniä, pääsaari Sao Miguelilla ei kuulemma ollenkaan, joten aika mielenkiintoista jos yksi viineistänne oli sieltä? Pitääpä hiukan tutkia asiaa... :D