keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Sherry


Eilen julkistettiin Antti Uusitalon uusin viinikirja pelkistetyltä nimeltään "Sherry". Tilaisuus pidettiin ravintola Carelian tiloissa ja sitä edelsi mukavat maistiaiset pienelle lehtimies-, ravintola ja ystäväporukalle. Antti on hyvin perehtynyt aiheeseen ja oli tehnyt siitä opettavaisen power-point esityksen. Teorian lisäksi pääsimme kokeilemaan seitsemää eri sherry-tyyppiä:
Emilio Lustau - El Puerto Fino (El Puerto de Santa Maria)
Emilio Lustau - Jarana Fino (Jerez de la Frontera)
Emilio Lustau - Papirusa Manzanilla (Sanlucar de Barrameda)
Gonzales Byass - Croft Original Pale Cream Sherry
Gonzales Byass - Alfonso Oloroso Seco
Gonzales Byass - Del Dugue Amontillado Viejo
Gonzales Byass - Néctar P.X.

Mielenkiintoista oli maistella rinnakkain kolmea ensimmäistä finoa. Sama valmistaja, samat rypäleet, sama tekniikka mutta eri kaupungit. Viineissä oli selviä eroja. Henkilökohtaisesti pidin eniten ensimmäisestä mutta kun maistelin niitä tuoreen osterin kanssa, kohosi kolmonen parhaimmaksi. Myös kumpikin Oloroso olivat mieleeni ja vanhan miehen mieltä kohotti etenkin viimeisenä tarjottu siirappimainen P.X.

Tämän pienen intiimin maistelun jälkeen siirryimme viralliseen julkistamistilaisuuteen, jossa puheenvuoron käytti Antin lisäksi Atena Kustannus Oy:n puolesta Hanna-Leena Soisalo. Kyseinen kirja on nyt Antin kolmas konjakin ja calvadosin jälkeen kirjoittama. Välit kustantajaan ovat selvästi hyvät ja toimivat.

Carelian kokkipojat olivat loihtineet julkistamistilaisuuteen mahtavan tapaspöydän, joka hyvin kruunasi Antin kirjan. Jäämme odottamaan seuraavaa, jonka aihe on jo varmasti tiedossa päätellen Antin ja kustantajan edustajan salaperäisestä hymystä.

Ei kommentteja: