torstai 7. toukokuuta 2009

Moscato d´AstiMoscato d´Astin tuottajat ovat perustaneet yhdistyksen nimeltään Produttori Moscato d´Asti Associati S.C.A. Siihen kuuluu n. 2300 D.O.C.G. Moscato d´Asti rypäleiden tuottajaa. Yhdistyksen edustajat tekevät parhaillaan PR-kiertomatkaa Skandinaviassa. 6.5.2009 oli vuorossa Helsinki, jossa pidettiin seminaari sekä workshop tilaisuus maisteluineen. Paikka oli Ravintola Sipulin talvipuutarha ja mukana oli 17 eri tuottajaa, joista 3 cooperatiivia. Seminaari ei ollut kovin kummoinen. Se pidettiin italian kielellä, joka simultaanitulkattiin suomeksi. Seminaarin jälkeen pyydettiin täyttämään kyselylomake, jossa lähinnä oli esitetty koomillisen tuntuisia kysymyksiä. Esim. kysyttiin mitä oli pitänyt esityksistä: "Alppien vaikutuksesta mikroilmastoon tai opastetusta Moscato d´Asti viinien sokkomaistelusta". Seminaarissa maisteltiin vain yhtä viiniä ja esitelmässä ei lainkaan kosketeltu mikroilmastoja. Mitä voi vastata kysymykseen: "Voisiko Moscato d´Asti mielestänne menestyä Suomen viinimarkkinoilla ?"
Seminaarin jälkeen tarjottiin buffet-lounas, jossa saimme maistella erilaisia italialaisia tuotteita: risottoa, paria tyypillistä Piemontelaista juustoa, erilaisia salamimakkaroita ja jälkiruoaksi Torrenoa, Colombaa ja Panettonea. Mukana oli myös D.Barberon suussa sulavia suklaavalmisteita. Vaikka väitetään, että makeat Moscato d´Astit sopivat niin suolaisten salamimakkaroiden kuin makeiden jälkiruokienkin kera niin olin iloinen, että tuottajilla oli myös valittavana tosi maukkaita Barbera ja Barbaresco viinejä. Kun aikansa oli maistellut näitä makeita melkein samanmakuisia Moscatoja niin oli ilo löytää suuriakin eroja tuottajien valmistamista punaviineistä

Kuvissa eri tuottajat kävivät esittelemässä itsensä seminaarin loputtua ja workshopin aikana bongasin sekä suomen- että ruotsinkielisen Munskänkarna viiniseuran puheenjohtajat maistelemassa Dante Rivettin maukkaita punkkuja.

Ei kommentteja: