tag:blogger.com,1999:blog-4192282996246664346.post6656253366267357539..comments2013-04-27T12:49:23.673-07:00Comments on Maistingit: SunnuntaipulloIskurithttp://www.blogger.com/profile/03414902264039510415noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4192282996246664346.post-653672160665848972010-10-22T06:23:23.402-07:002010-10-22T06:23:23.402-07:00Terve! Toivottavasti kommentit tulevat tietoosi nä...Terve! Toivottavasti kommentit tulevat tietoosi näin vanhemmistakin teksteistä.<br />Sain tällaisen Viktoria -pullon äitiltä jokin aika sitten Unkarin tuliaisina. Osaisitko kehua viinille ruokaisaa kumppania?:)Petra Rutanennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4192282996246664346.post-61877643567268538162009-03-04T05:45:00.000-08:002009-03-04T05:45:00.000-08:00Tässä Alajoksen vastaus:Pannonhalma on "Unkarin Al...Tässä Alajoksen vastaus:<BR/>Pannonhalma on "Unkarin Alsace" ja tämä benediktiinimunkkien omistama <BR/>viinitila on Unkarin vanhin rekisteröity tila. Perustettiin 993 (ks. <BR/>Infusion etiketti) ja lukuunottamatta kommunismin 60 vuotta, se on <BR/>yhtämittaisesti tuottanut viiniä. Mainitun 60 vuoden ajan munkit olivat <BR/>maanpaossa ja viinitila kolhoosina. <BR/><BR/>Vuonna 1989 munkit ovat palanneet luostariinsa, mutta omistussuhteen <BR/>epäselvyyksien johdosta 400 hehtaarin viinitila ei saatu takaisin. <BR/>Avustuksien avulla ostettiin kuitenkin takaisin 60 hehtaaria ja <BR/>tuotanto alkoi uudelleen. Ensimmäinen lanseeraus oli vuonna 2004, se <BR/>oli kuuluisaksi tullut valkkari Tricollis Cuvée (Riesling, <BR/>Welchriesling, Gewurtztraminer). <BR/><BR/>Infusio 2006 (tehy 8500 pulloa) on hetkessä loppuun myyty. Suomeen <BR/>kulkeutui vain joitakin kymmeniä pulloja, Jokikellari Oy:n opastuksella <BR/>suoraan tuottajalta ostettuna. Infusio on täysverinen prestigeviini, CF <BR/>(60%) ja Merlot yhdistelmä. Mitä siis Vireniä odottaa, kun avaa pullon: <BR/>uskoisin, että hyvin positiivinen yllätys, varsinkin jos malttaa <BR/>tuulettaa viinin n. tunnin ajan ennen maistamista. Korkea alkoholi on <BR/>erinomaisen viinivuoden oiku, ja sen tuntuma häviää tuhdin, hieman <BR/>Amaronen piirteitä (ei makeutta kuitenkaan) omaavan viinin mausta. Nimi <BR/>"Infusio" ei ole lääketieteellinen. Luostarin perinteissä oli 3:n <BR/>laatuluokan viinit. Alin taso oli "palvelijaviini", tavalliseen <BR/>käyttöön on tarkoitettu "konventtiviini" ja retriitti- piispan <BR/>vierailu- ym. tarkoitusiin oli "Infusio" siis henkistä laatua olevaa <BR/>latautumista varten tarjottu huippuviini. Viinille (avamattomana) <BR/>tuottaja povaa 6-10 vuotta säilyvyyspotentiaalia. Ks. lisää www.<BR/>apatsagipinceszet.hu .<BR/><BR/>Odotan jännityksellä uutta vuosikertaa. 2007 - jos mahdollista - oli <BR/>vielä parempi viinivuosi Unkarissa, kuin 2006. Infusio 2007 <BR/>lanseerataan vasta lokakuussa tänä vuonna.<BR/><BR/>Jokikellari Oy:n kotisivu on pahasti rempallaan, parhaillaan <BR/>uusittavana. Toivon, että editoitava uusi sivusto tulee hälventämään <BR/>Suomessa yleisesti vallitsevaa harmautta unkarilaisviinien yllä.<BR/><BR/>Terv. AlajosIskurithttps://www.blogger.com/profile/03414902264039510415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4192282996246664346.post-34387137700488567712009-03-04T02:43:00.000-08:002009-03-04T02:43:00.000-08:00Eiköhän tuo Alajos meitä pian valista. Välitin häl...Eiköhän tuo Alajos meitä pian valista. Välitin hälle kysymyksesi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4192282996246664346.post-18884406642566419262009-03-04T02:26:00.000-08:002009-03-04T02:26:00.000-08:00Moi,tunnetko mahdollisesti unkarilaisia viinejä ta...Moi,<BR/>tunnetko mahdollisesti unkarilaisia viinejä tarkemmin? Ne kun ovat minulle varsin harmaa alue. Sain tulijaislahjaksi viikonloppuna <B>Pannonhalmi Infusio 2006</B>-nimisen unkarilaisen viinin. Lahjan antaja mainitsi, että kyseisen viinin hän on ostanut jokikellarin kautta. Jokikellarin sivuilta en tällaista viiniä löytänyt, eikä Googlestakaan ollut hirvittävästi apua. Kiinnostaisi tietää mitä on odotettavissa kun pullo aikanaan avataan.(alkoholi-% 15,5 hieman epäilyttää)Viini-Virénhttps://www.blogger.com/profile/08571821855341159204noreply@blogger.com